نام شهید: حاجحسین همدانی (ابو وهب)
تاریخ شهادت: ۱۶ مهر ۱۳۹۴
سردار سرلشکر شهیدحسین همدانی (ابو وهب) در سال ۱۳۲۹ در شهرستان آبادان دیده به جهان گشود و در ۶۱ سالگی پس از ۴۰ سال مجاهدت و نبرد در راه اسلام در ۱۶ مهرماه ۹۴ در نبرد با تروریستهای تکفیری به فیض شهادت نائل آمد. سرتیپ پاسدار حسین همدانی از پیشکسوتان جهاد و شهادت در حومه حلب سوریه به شهادت رسید. او از فرماندهان پر افتخار دفاع مقدس و از مستشاران ارشد سپاه پاسداران و از مدافعان حرم در سوریه بود. هدایت لشکرهای تحت امرش در جنگ تحمیلی سبب شد از دست فرمانده کلقوا افتخار دریافت دو نشان فتح را داشته باشد.
وی، نخستین فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین همدان، در لشکر ۱۶ قدس گیلان، عملیات کربلای ۵ را راهبری کرد و معاونت عملیات قرارگاه قدس را در کارنامه خود به جای گذاشت. پس از دفاع مقدس در همه سطوح مانند فرمانده قرارگاه نجف اشرف، فرمانده لشکر ۴ بعثت، جانشین سازمان بسیج مستضعفین، مشاور عالی فرماندهی کلسپاه و… تجربیاتش مورد استفاده قرار گرفت و فرماندهی سپاه محمد رسولالله (ص) یکی از درخشانترین عناوین برازنده این شهید شد.
اعزام وی به سوریه زمانی بود که گروههای تروریستی و تکفیری تا پشت کاخ ریاستجمهوری رسیده بودند. جهاد بهعنوان مستشار ارشد ایرانی و تخصص در جنگهای نامنظم در سرزمین شام و دفاع از حرم عقیله بنیهاشم برای این جانباز دفاع مقدس ادامه راه ایثارگری این نخبه نظامی بود.
تعلق به انقلاب و هیاتها و دستجات مذهبی در ایام محرم شهر همدان و عضویت در سپاه پاسداران همدان از او چهرهای از یک بسیجی دغدغهمند به فرهنگ ساخت. حسین همدانی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس و از مستشاران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. طرحهای فرهنگی در قالب مستند برای وی بسیار ارزشمند بود و معتقد بود درصورتی که مشکلات جامعه مرتفع شود مشکلات فرهنگی هم برطرف میشود.
شهید همدانی در عملیات والفجر، دو بار مورد اصابت ترکش قرار گرفت اما هرگز ادعای جانبازی نکرد، کسی که شاید اگر در عملیات مرصاد نبود امنیت امروز ایران هم نبود، حضور درخشان او در اتفاقات سال ۸۸ از وقوع فجایعی عظیم جلوگیری کرد.
با حمایت شهید همدانی بنیاد حفظ آثار در همدان تاسیس شد و با استناد به
کلام مقام معظم رهبری در نگارش رمان، نویسندگانی مانند سردار حسام (نویسنده
کتاب خداحافظ سالار) را در نوشتن رمان مشوق شد و کتاب از «الوند تا
قراویز» و کتاب «بهار ۸۲» مجموعه عملکرد استان همدان در سالهای ابتدایی
جنگ تحمیلی نیز به دلیل علاقه و تاکید حسین همدانی در تاریخنگاری، توسط
گلعلی بابایی نویسنده و فعال فرهنگی نوشته شد. ارتباط این شهید با
هنرمندان، نویسندگان، فعالان فرهنگی و… از او یک فرمانده فرهنگی برجسته
ساخت.
حیات فرهنگی و اجتماعی شهید
ابو وهب به همراه احمد متوسلیان و محمد ابراهیم همت و محمود شهبازی در تشکیل و سازماندهی لشکر ۲۷ محمد رسولالله نقش بسزایی داشت، لشکری که بعدها فرماندهی آن را نیز در جریان ناآرامیهای پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ عهدهدار شد. فعالیتهای رزمی، اجتماعی و فرهنگی وی در قبل از انقلاب و بعد از جنگ تا اواخر سال ۶۴، توسط حسین بهزاد در ۱۰۰ ساعت مصاحبه ضبط و تدوین و حاصل آن دو کتاب با نام مهتاب خیّن (شرح فعالیت این شهید تا سال ۱۳۶۴) و کتاب «پیغام ماهی» شد. شهید حاجحسین همدانی در پیادهروی اربعین حضور فعالی داشت و معتقد بود باید اول پا روی من گذاشت تا بتوان پا روی مین گذاشت و چهلمش هم با اربعین حسینی مصادف شد. وی براین باور بود که هر اثری که در قالب هنر نگنجد پایدار نخواهد ماند. حمایتهای سردار حسین همدانی از مستندسازان و عکاسان جنگ سوریه ازجمله مهمترین فعالیتهای فرهنگی او بود. دستاوردهای ماندگار این شهید در حوزه فرهنگ و اثرگذاری فرهنگی اش قابل شمارش نیست. همچنین جمعآوری کتابهای ترجمه شده در حوزه دفاع مقدس از تهران و انتقال آن به سوریه نمونهای دیگر از فعالیتهای این شهید است. این نخبه نظامی و فرهنگی به برپایی هفته فیلم و اکران برخی از فیلمهای ایرانی در سوریه پرداخت. همچنین در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، قریب به ۱۲ هزار نسخه از کتابهای منتشر شده در حوزه دفاع مقدس به دستور او بین رزمندگانسوری توزیع شد.